SOČR a Vadim PETROV: Pražské ornamenty

21. listopad 2016

Na druhou adventní neděli se dne 4. prosince koná vánoční koncert v pražské Smetanově síni Obecního domu.

SOČR představí v premiéře cyklus symfonických básní Pražské ornamenty (Pražské ornamenty, Elegie, Pražský hrad). V druhé polovině koncertu zazní krásné melodie z pohádek a filmů, které svojí melodikou potěší každého posluchače. Spolu s Vysokoškolským uměleckým souborem UK zazní Krkonošská pohádka a Riva dei Pini.

Posluchači se však mohou těšit i na Nokturno in G, Burlesku, Tango habanero, Principálku či Lyrický valčík. Na závěr koncertu v české premiéře zazní Melodie krtka I. z nejslavnějšího českého animovaného seriálu Zdeňka Milera. Melodie byly představeny v dubnu 2016 v Semperoper Drážďany, spolu se Slovanskými tanci Antonína Dvořáka, Vltavou Bedřicha Smetany a sklidily obrovský úspěch u publika.

Čtěte také

V plánu koncertu je též o přestávce pokřtít nově vycházející knížku Pohádky a písničky starého čerta, se čtrnácti písničkami Vadima Petrova. Koncertu se zúčastní autor Vadim Petrov spolu se svojí vnučkou a patronkou koncertu Lindou Vojtovou.

Dirigent: Marko Ivanović
Moderátor: Alfred Strejček

Program:
1.
Pražské ornamenty, op. 68
2. Elegie, op. 79
3. Pražský hrad, op. 77
4. Krkonošská pohádka, op. 75
5. Riva dei Pini
6. Nokturno in G
7. Tango Habanero
8. Principálka, op.69
9. Burleska
10. Lyrický valčík
11. melodie krtka

Koncert získal záštitu ministra kultury ČR Mgr. Daniela Hermana. Záznam koncertu bude vysílán ve svátečních dnech na ČR Dvojce.

Vstupenky na www.ticketpro.cz, www.ticketportal.cz a www.obecnidum.cz

autor: Taťjana Vojtová
Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu