Hudební začátky Tesaříků. „Sousedi volali policajty. Když jsme jim zazpívali Beatles, zase odjeli“

18. leden 2020

Bratři Tesaříci hráli původně jako bezejmenná kapela. „Bylo obtížné mít český název. Někdo to plácnul. Co takhle Yo Yo Band? Jo, jo. A bylo to,” vzpomíná Richard.

Vladimír už není mezi námi. Jak se s tím Richard vyrovnává? „Už je to skoro 14 let. On psal hudbu, jeho věci pro mne byly nejvíc. Senzačně zpíval. Jako všichni hrozně nadaný lidi byl potrhlej. Musel jsem hasit požáry, které vznikly z nedorozumění.“

Hlučné začátky

Zpěv měli oba bratři v rodině. „Babička byla operní pěvkyně. I rodiče zpívali. Maminka se mohla klidně živit jako operní diva.“ Ze začátku to ale bylo trochu divoké. „Brácha hrál na piano a já na kýble. Rušili jsme sousedy, volali na nás policajty. My jsme jim zazpívali Beatles a zase odjeli,“ vzpomínal na společné začátky Richard Tesařík.

Legenda Nočního proudu v kategorii Skupina - Yo Yo Band

Kuchyňský koutek

Spoustu času Richard Tesařík tráví v kuchyni. „Mám tam pracovní kout, kde rád vařím. Protože jsem kuchařskej exhibicionista, vařím všechno možný pro partičky kamarádů. Mojí vyhlášenou specialitou je perlička na rýnském ryzlinku s estragonem. Kluci vylízali talíře,“ chlubí se muzikant.

Dnešek a zítřek

Co dělá teď? „Dovzdělávám se na piano. Brácha mě od něj vždycky vyháněl. Učím na mezinárodní konzervatoři zpěv, tak musím studenty i doprovázet.“ Hraje v muzikálu Galileo a v představení Do naha v Plzni. K tomu koncertuje s kapelou. V prosinci pak Richard Tesařík oslaví 75. narozeniny. „Dohraju sezónu a pak uvidíme...“

Logo
Spustit audio

Související