Manžel ji podváděl, Delon zmlátil. Nebyl sám. Příběhy slavných: Annie Girardotová

30. květen 2016

O desítkách milenců, ale jen dvou celoživotních láskách v 5 samostatných audiích uvnitř článku. Hraje Hana Maciuchová.

Annie Girardotová se strašně bála létat. Jenže část života prožila právě v letadle na trase Paříž–Řím, kde žil její milenec a později manžel, herec Renato Salvatori. Poprvé se potkali ve filmu, když mu bylo 27, jen o malinko méně než jí. On neuměl francouzsky, ona italsky. Byla to láska na první pohled. A živelná...

Italské manželství

Vzal si ji, až když otěhotněla. Když se jim narodila dcera Giulia, bydleli už v centru Říma. Annie ale brzy zjistila, že v Renatově životě není sama. Nejdřív se trápila, pak začala dělat to samé. Manželství se rozpadlo, nikdy se ale nerozvedli. Annie se přestěhovala na Sardinii a (občas) vychovávala Giulii.

Facky od Delona

Za to, že Renata podváděla, se Annie dost nečekaně pomstil jeho blízký přítel Alan Delon. Při natáčení filmu Léčba šokem dostala Annie od Delona nečekaně pár facek. Bránila se nožem. Delonovi nakonec neublížila. Facek si Annie „užila“ v životě hodně. Třeba ve vášnivém vztahu s hercem Bernardem Fressonem.


Účinkují: Hana Maciuchová, Klára Sedláčková-Oltová a František Čachotský
Napsal: Jiří Houdek
Režie: Bela Schenková
Natočeno v roce 2016

Nejpopulárnější herečka Francie

Být úspěšnou herečkou je nevděčné. Annie za své úspěchy platila: věčnými obavami, že ji příště už neobsadí, nebo tím, že vlastně neviděla vyrůstat dcerku. Přitom se stala prototypem moderní, obdivované ženy. Její filmy lámaly rekordy. Jí srdce. Zahrála si (a opět i zamilovala) s Philippem Noiretem nebo s Louisem de Funésem. Mezi její partnery patřil i šansoniér Jacques Brel, se kterým se potkala při natáčení v roce 1967.

Láska k dceři

Cestu k dceři našla až při porodu první vnučky Loly. Zemřela v Paříži roku 2011. Pro naše diváky je herečka spojena s Věrou Galatíkovou, která dělala české dabing většiny jejich filmů.

autoři: lup , Jiří Houdek
Spustit audio