Petra Černocká: Měla jsem si víc všímat, s jakými hereckými giganty hraju

14. prosinec 2019

Jméno zpěvačky, která nedávno oslavila 70. narozeniny, je už navždy spojené s filmem Dívka na koštěti. „Když se točil, vůbec jsem tomu nepřikládala význam,“ přiznává dnes.

„Měla jsem si víc všímat, s jak velkými hereckými giganty jsem hrála. Asi jsem to nedocenila. Všichni se ke mě chovali velmi hezky,“ vzpomíná Petra Černocká na natáčení snímku Dívka na koštěti.

Čtěte také

Slávu Saxany nesou potomci různě. „Dcera předstírala, že se s tím ve škole nevytahuje. Vnučka naopak na mne hrdě ukazuje: To je moje babička.”

Celoživotní láska? Redl

Jejím nejbližším člověkem je Jiří Pracný. Hudebně je ale celoživotní láskou Vlasta Redl. „Doufám, že už to ví.“ Nejmilejším místem zase chalupa v Kytlici. „S Markem Brodským si tam vždycky sedneme do hospody a děláme, kdo je chytřejší,“ směje se sestřenice herce Vlastimila Brodského.

Jak se Petra s Jiřím chystají na Vánoce? „Výzdoba bude, stromeček a kapra zařizuje Jiří v severních Čechách. Máme i takovou tradici: ráno na Štědrý den se scházíme s kamarády na Kampě, zpíváme koledy a jdeme do restaurace.”

Petra Černocká a moderátor Vláďa Slezák
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.