Tomáš Dvořák (Floex),Tom Hodge a SOČR představují nový společný projekt!

5. srpen 2017

Začátkem příštího roku vydají oba hudebníci novou desku "Portait of John Doe". Vznikla ve spolupráci se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu a nahrávala se v unikátních prostorách legendárního Studia 1 Českého rozhlasu. Na tomto místě bude společný projekt zároveň i poprvé představen, na koncertech 15. a 16. září.

Koupit vstupenku

Koncerty budou odehrány v plné sestavě. Pražsko-londýnskou kapelu ve složení Floex – klarinet a midimarimba, Tom Hodge – piano, Kim Sheehan – zpěv, Chris Warner – klávesy a basa, Jakub Tengler – bicí doprovodí čtyřicetičlenný orchestr vedený dirigentem Markem Ivanovičem.

„Vše začalo jako přátelské setkání dvou muzikantů bez jasného záměru. Spojovalo nás zalíbení v klavíru, elektronice a klarinetu, na který oba hrajeme. V průběhu několika let jsme se scházeli v pražském floexím studiu a intimní nahrávky společných improvizací se postupem času proměnily ve spektakulární projekt propojující zvuk současné elektroniky, Tomova piana a symfonického orchestru,“ popisuje Floex.

„A Portrait Of John Doe“ (volně přeloženo jako Portrét Jana Nováka) je hudebním ztvárněním příběhu obyčejného, zaměnitelného, prostě běžného člověka v současném světě, nacházejícího se v napjatém okamžiku před čtvrtou průmyslovou revolucí. Jejím výzvám čelí „Jan Novák“ humorem, nadsázkou a vnitřní imaginací. Současně je projekt oslavou všedních momentů, které nás všechny spojují.

autor: Ilona Topolová
Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu