Vždycky, když jsem měla nějaký problém, muzika byla moje útočiště, přiznává zpěvačka Lenny

6. červen 2022

Lenny je výraznou postavou české hudební scény už několik let. Kromě nakřáplého hlasu je pro ni typická její dokonalá angličtina. „Za to vděčím svojí mamce. To ona se rozhodla, že mě dá do anglické školky. Ve škole už jsem mluvila anglicky, jako kdyby to byl můj rodný jazyk,“ vypráví v Blízkých setkáních. V rozhovoru s Terezou Kostkovou mluvila o novém klipu, plánovaném albu, ale třeba i o překážkách, se kterými se musí ve své profesi utkávat.

Perfektní angličtina se jí sice v muzice hodí, strategie úspěchu prý ale nikdy nevymýšlela. „Lidé, kterým je osmnáct a začnou hrát na kytaru, často přemýšlí, jakou budou mít image, a teprve potom řeší muziku. Neříkám, že je to špatná cesta. U mě to ale bylo jinak.“

„Už od čtyř let se mnou byla muzika jako životní parťačka. Vždycky, když jsem měla nějaký problém, tak jsem se k muzice vracela jako ke svému útočišti. A to mi zůstalo,“ svěřuje se Lenny moderátorce Tereze Kostkové.

Čerstvý klip

Včera zpěvačcce vyšel nový klip k písničce live. laugh. cry. Přiznává, že komentáře pod videi ale nečte. „Nikdy nevíte, co na vás vyskočí. Když ale řekla máma, že je to povedené, tak jsem jí věřila,“ popisuje dcera Lenky Filipové. Text prý vychází z jejího osobního příběhu. 

„Je o překážkách v mojí profesi. Chtěla jsem předat to, že člověk, i když miluje něco, co dělá, i když je spokojený sám se sebou, tak přesto naráží na určité překážky. Třeba ve formě hejtů. To jsou překážky, se kterými se vyrovnávám já. Jenže to není přenosné úplně na každého. A tak jsme se scenáristkou vymyslely příběh, který může oslovit i další lidi.“

autoři: Tereza Kostková , Hok
Spustit audio

Související