Aleš Tvrdík

Zástupce vedoucího skupiny Klarinety

Pocházím z Jablonce nad Nisou a jsem první člen rodiny, který se profesionálně věnuje hudbě. Začal jsem hrát na zobcovou flétnu již v mateřské škole a od té doby je hudba součástí mého života. Zásadní bylo studium na ZUŠ v Jablonci, kde jsem měl velké štěstí na skvělé pedagogy, kteří ve mě probudili lásku k hudbě a pomohli mi se dále rozvíjet.

Již v první třídě ZŠ jsem přišel domů s tím, že chci studovat konzervatoř. Tehdy se rodiče smáli a řekli „To víš, že ano!“ Nakonec jsem vystudoval Pražskou konzervatoř u prof. Milana Poláka a prof. Ludmily Peterkové. V současnosti studuji magisterské studium na Janáčkově akademii múzických umění v Brně ve třídě prof. Milana Poláka a doc. Víta Spilky.

Před působením v SOČRu jsem byl prvním klarinetistou opery libereckého divadla F. X. Šaldy.

Jaký je můj nástroj?
Momentálně hraji na klarinety francouzské firmy Buffet Crampon, model Legende

Jaký byl můj dětský sen?
Jakkoliv to zní jako klišé, tak to byla chuť se věnovat hudbě a předávat skrz ni lidem radost.

Co mě baví?
Kromě SOČRu působím také v ZUŠ Jablonec nad Nisou. Vedle aktivního hraní je to příjemná změna a rád se podílím na vzdělávání dalších generací. Vzhledem k tomu, že pocházím z podhůří Jizerských hor, tak již od dětství mě baví sport. V zimě lyžování, v létě jízda na kole. Také si rád pustím dobrou hudbu se šálkem dobré kávy, či sklenkou vína.

Sledujte nás