Clarinet Factory

22. duben 2024

Koncert se bude konat v náhradním termínu 22. 4. 2024. Vstupenky zakoupené na původní termín 30. 10. 2023 zůstávají v platnosti.

Studio S1, pondělí 22. 4. 2024 v 19.30 hodin.

Jindřich Pavliš klarinet
Luděk Boura
klarinet
Vojtěch Nýdl klarinet (SOČR)

Petr Valášek klarinet

Program koncertu:
Clarinet Factory / Vojtěch Nýdl: What a Love '6
Clarinet Factory: Ludas Dance '5
Clarinet Factory / Vojtěch Nýdl: Paleochora '6
Clarinet Factory: Skleněná '5
Clarinet Factory: Jordan '4
Clarinet Factory: Out of Home '5
Clarinet Factory: Towers '5
Clarinet Factory / Ivan Gutieréz: A la Orilla '5
Clarinet Factory: Mayday '5
Clarinet Factory: Hikari '4

Čtveřice špičkových hudebníků se soustředí na propojení klasické hry na klarinet spolu s jazzem či etnickou hudbou za pomoci nejmodernější elektroniky a technologie. Při přípravě a realizaci jednotlivých tematických programů spolupracují s řadou špičkových českých interpretů, jako jsou Lenka Dusilová, Petr Nikl a další. Počátky čtyřčlenného hudebního tělesa Clarinet Factory se datují do roku 1994, do doby studií všech členů na pražském AMU. Clarinet Factory se ale brzy posunuli k experimentům napříč hudebními žánry, od aranžování ke komponování, k touze hudbou sdělovat a komunikovat nezávisle na žánrech či generační příslušnosti.

Clarinet Factory během své dosavadní kariéry spolupracovali také s Bobby McFerrinem, Janou Koubkovou, Filharmonií Brno, PKF Prague philharmonia, Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, Radkou Fišarovou, Ivou Bittovou; s Lenkou Dusilovou a Beatou Hlavenkovou ve společném projektu Eternal Seekers, ale i Tata Bojs, Floexem či Joe Achesonem z Hidden Orchestra. V řadě site specific vystoupení spolupracovali s intermediálním umělcem Petrem Niklem a legendárním perkusionistou Alanem Vitoušem.

Ceny vstupenek: 200 Kč

Změny v programu účinkujících jsou vyhrazeny.

Celou koncertní řadu si můžete poslechnout v přímému přenosu na ČRo D-dur – celoplošné stanici, na které můžete poslouchat klasickou hudbu neomezeně.

autor: SOČR
Spustit audio