Japonsko na jedničku

3. červenec 2013

Probíhající turné rozhlasových symfoniků je pracovně víc než nabité. Považte – hudebníci odletěli v úterý 18. června, vracejí se v pondělí 8. července a v čase vymezeném těmito daty absolvují čtrnáct koncertů napříč rozlehlou zemí.

Za celou dobu mají pouhé čtyři dny volna. V nich je zapotřebí odpočinku (při časovém posunu představuje spánek devizu víc než vzácnou), někteří však přeci jen využívají příležitosti též k poznávání.

Asakusa vstup

Tyto fotky nám poslala nová ředitelka Odboru komunikace a vnějších vztahů Zora Karmazín Blümlová. A její osobní dojmy ze vzdálené země? Více než příznivé!

bazar v Tokiu

„Celkově jsem mile překvapena z čistoty, úžasné infrastruktury, přehlednosti při cestování, výborného jídla (i když se asi brzy začnu těšit na něco českého) a ochoty lidí. V obchodech i restauracích se nám všichni klanějí, to je příjemné.“

Asakusa

Symfonický orchestr Českého rozhlasu zase rozdává radost milovníkům klasické hudby. Všechny koncerty jsou vyprodány a přijímány s nadšeným ohlasem. Však také japonští posluchači nikdy neodcházejí bez odměny – přídavku v podobě jednoho či dvou Slovanských tanců Antonín Dvořáka.

Koncert SOČRu v Hamamatsu
Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu