Koncert „Leila Josefowicz hraje Berga“ se ruší

10. březen 2020

Kvůli šíření koronavirové nákazy zakázala česká vláda všechny sportovní, kulturní, náboženské i umělecké akce s účastí nad 100 osob. S ohledem na vzniklou situaci jsme nuceni koncert SOČRu v Rudolfinu 10. března 2020 zrušit.

O dalším postupu Vás budeme průběžně informovat podle aktuálního vývoje situace. Sledujte prosím naše webové stránky. Děkujeme za pochopení.

Viktor Ullmann: Předehra k opeře Rozbitý džbán
Alban Berg: Koncert pro housle a orchestr
Johannes Brahms: Symfonie č. 1 c moll, op. 68

Alexander Liebreich – dirigent
Leila Josefowicz – housle

Jednou z hlavních hvězd sezony bude americká houslistka Leila Josefowicz, která vystupuje s takovými orchestry, jako jsou Concertgebouw Amsterdam, Berlínští filharmonikové nebo Newyorská a Losangeleská filharmonie. S rozhlasovými symfoniky uvede Houslový koncert Albana Berga s podtitulem „Památce anděla“. Rakouský skladatel ho napsal v roce 1935 na paměť předčasně zesnulé Manon Gropiusové, dcery Almy Mahlerové a architekta Waltera Gropiuse.

Vzniklo tak mimořádně působivé dílo, kombinující dodekafonii s tonalitou i hudbou Johanna Sebastiana Bacha. Program otevře předehra k opeře Rozbitý džbán Bergova mladšího současníka, českého židovského skladatele Viktora Ullmanna. Celý večer pak zakončí První symfonie Johannesa Brahmse, jejíž nastudování šéfdirigentem Alexandrem Liebreichem slibuje mimořádný zážitek.

Ceny vstupenek: 900 Kč | 750 Kč | 600 Kč | 400 Kč | 250 Kč | 150 Kč

Spustit audio