Německé requiem - ZRUŠENO - hledáme náhradní termín

24. leden 2022

Rudolfinum, 24. ledna 2022 v 19.30 hodin.

Vážení posluchači, 
plánovaný koncert, který se měl uskutečnit v pondělí 24. 1. 2022 v Rudolfinu se bohužel konat nebude.

Z důvodů výskytu nemoci Covid-19 u jednoho z našich kolegů jsme nuceni pondělní koncert zrušit. Pro koncert se snažíme najít nový termín, prosíme Vás o trpělivost, budeme Vás co nejdříve informovat.
Sledujte naše webové stránky. V případě dotazů nás kontaktujte prosím na socr@rozhlas.cz.

Děkujeme vám za pochopení.
Symfonický orchestr Českého rozhlasu

Witold Lutosławski: Koncert pro violoncello a orchestr
Johannes Brahms: Německé requiem

Alexander Liebreich – dirigent
Alban Gerhardt – violoncello
Christina Landshamer – soprán
Michael Nágy – baryton
Pražský filharmonický sbor
Lukáš Vasilek – sbormistr

Witold Lutosławski a Johannes Brahms jsou autoři, ke kterým poutá šéfdirigenta rozhlasových symfoniků silný vztah. Tvorbu prvně jmenovaného, významného polského klasika 20. století, Alexander Liebreich hojně uváděl a natáčel, když stál v čele Národního symfonického orchestru Polského rozhlasu v Katowicích. A byla to právě tvorba Johannesa Brahmse, kterou uvedl, když poprvé stanul před Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu. Ke spolupráci tehdy pozval svého pravidelného uměleckého partnera, německého violoncellistu Albana Gerhardta, který spolupracuje s nejlepšími světovými orchestry včetně Berlínských filharmoniků, Royal Concertgebouw Amsterdam a Chicago Symphony. Alban Gerhardt přijede i tentokrát a zhostí se mistrovského Koncertu pro violoncello
a orchestr, který Witold Lutoslawski složil v roce 1970 pro legendárního Mstislava Rostropoviče. Po přestávce se k orchestru připojí Pražský filharmonický sbor a dvojice špičkových zahraničních pěvců, aby provedli jedno z nejkrásnějších děl Johannesa Brahamse, niterné Německé requiem.

Ceny vstupenek: 900 Kč | 750 Kč | 600 Kč | 400 Kč | 250 Kč | 150 Kč 

Změny v programu a účinkujících jsou vyhrazeny.

autor: SOČR
Spustit audio