Pavel Čermák

Zástupce vedoucího skupiny Trombóny

Jako nájemný kuchař jsem začal v roce 2010 a pár tisíc lidí už nakrmil.

Pocházím z Klášterce nad Ohří, ale narodil jsem se v Ostrově nad Ohří.
Studoval jsem hru na pozoun na Konzervatoři Teplice ve třídě prof. Miroslava Poláka a na HAMU v Praze ve třídě prof. Zdeňka Pulce.

Byl jsem členem orchestru SOP (1998-2000). V SOČRu jsem od 1. ledna 2001, hraji první pozoun.

Neobvyklé pracovní zkušenosti mám jako kuchař, protože jsem přece muzikant. Jako muzikant se snažím poctivě odvádět svou práci, kterou mám rád. Na tom by nic neobvyklého být nemělo :-). Jako nájemný kuchař jsem získal živnostenský list v roce 2010 a od té doby jsem už jistě pár tisíc lidí nakrmil.

Jaký je můj nástroj?
Můj nástroj je Vincent Bach Bb/F 42 Stradivarius (USA) a hraji na něj od prosince 2010. Předtím jsem hrál na starší model od stejného výrobce.

Jaký byl můj dětský sen?
Je to zvláštní, ale na to už se opravdu nepamatuji, čím jsem chtěl být. S hudbou jsem začal až v deseti letech hrou na akordeon a přes klavír a baryton jsem se dostal k pozounu.

Co mě baví?
Baví mě vaření, ze kterého se postupem času stalo i mé druhé zaměstnání. Z toho pramení, že také velmi rád jím a piju dobré věci, což se bohužel také trochu odráží na mé tělesné schránce. :-) On hubený kuchař by podle mého názoru asi moc velkou důvěru nebudil.

Ze sportu mám aktivně velmi rád sjezdové lyžování, jinak v této oblasti příliš aktivit nevytvářím. U TV jsem velký fanda alpského i běžeckého lyžování, hokeje, snookeru, fotbalu (jen zahraniční). Rád sleduji jakékoliv OH nebo MS.

Sledujte nás