SOČR s vítězi Concertina Praga

5. červen 2017

Symfonický orchestr Českého rozhlasu se i v dalším roce stane partnerem mladých interpretů, laureátů Mezinárodní rozhlasové soutěže Concertino Praga, jejímž organizátorem je Český rozhlas a patronem Evropská vysílací unie.

Ve skvostném prostředí Smetanovy síně Obecního domu vystoupí na Koncertu vítězů mladí umělci, z nichž tři pocházejí z Ruska, jedna mladá dáma z Lotyšska a dva hudebníci jsou z České republiky. Dirigovat bude Chuhei Iwasaki.

Dosud poslední ročník byl vypsán pro dechové nástroje. Laureáty soutěže známe už od ledna, kdy odborná porota v čele s flétnistou Janem Ostrým posoudila devatenáct soutěžních nahrávek v kategoriích flétna, hoboj, klarinet a fagot a rozdělila pomyslné vítězné medaile mezi soutěžící z Běloruska, Bulharska, České republiky, Izraele, Kanady, Lotyšska, Maďarska, Ruské federace, Slovinska, Španělska a Ukrajiny.

Carl Maria von Weber, Domenico Cimarosa, Bernhard Henrik Crusell, Antonio Vivaldi a Francois Borne jsou autoři, jejichž díla zazní v pátek 9. června od 19.00 hodin v jiskřivém podání vítězů soutěže. Tuzemské hudební školství se dočkalo významného úspěchu – fagotista Adam Plšek získal ve své kategorii 1. cenu. Na koncert je navíc jako host přizvána kytaristka Barbora Kubíková, nositelka 1. ceny z Concertina Praga 2013.

Vstupenky si můžete zakoupit v předprodeji on-line na Colosseum Ticket. Přímý přenos koncertu zprostředkuje ČRo Vltava.

Ještě připomeňme, že na koncert v Obecním domě naváže tradiční Jihočeský festival Concertino Praga. Laureáti vystoupí v koncertních sálech či zámcích čtyř festivalových měst (Český Krumlov 12. 6., Bechyně 13. 6., Třeboň 14. 6. a Jindřichův Hradec 16. 6.).

Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu