Open-air koncertní provedení nejznámějších částí opery Rusalka Antonína Dvořáka s multimediální produkcí v režii bratrů Cabanů

24. červen 2021

Při příležitosti 10. výročí Festivalu Jarmily Novotné, stejně jako pořádající neziskové organizace Zámek Liteň, z. s. a ke 120. výročí premiéry opery Rusalka se v parku zámku Liteň uskuteční výjimečný letní open-air Rusalka v parku, koncertní provedení nejznámějších částí opery Rusalka Antonína Dvořáka.

Symfonický orchestr Českého rozhlasu vystoupí 28. srpna 2021 ve 20 hodin pod taktovkou Roberta Jindry. Hlavní roli Rusalky ztvární jedna z našich nejžádanějších sopranistek Kateřina Kněžíková. Role Prince se ujme talentovaný Richard Samek, role Vodníka se zhostí Jan Martiník a role Cizí kněžny a Ježibaby Jana Kurucová. Do vedlejších rolí Žínek pořadatelé přizvali vybrané absolventky Interpretačních kurzů v Litni.

Zámecký park poprvé zažije rozměrnou scénu překypující hudbou, zpěvem a tancem v režii vždy nápaditých bratrů Cabanů. Pěveckým vystoupením dodají ten správný efekt tanečníci, kteří během představení rozvíří své kreace na různých místech parku. Ty divákům neuniknou díky projekcím na velkoplošných obrazovkách, jež budou lemovat scénu.

03045973.jpeg

Open-air Rusalka v parku má benefiční charakter a jeho výtěžek bude věnován opravě oranžerie – kulturní památky v zámeckém areálu. Oranžerie by měla sloužit kulturním projektům pro veřejnost. Především by se měla stát zázemím pro konání výtvarných kurzů pro studenty výtvarných škol, laickou veřejnost i děti pod vedením renomovaných českých a světových výtvarníků.

Projekt se koná jako poděkování všem partnerům, umělcům, spolupracovníkům, návštěvníkům a institucím, kteří organizaci od doby jejího vzniku podpořili a podporují.

autor: SOČR
Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu