Podcast Taktovka k vám dopluje každou poslední sobotu v měsíci

10. říjen 2023

Symfonický orchestr Českého rozhlasu nově nabízí podcast Taktovka, který je součástí stejnojmenného pořadu stanice Český rozhlas Vltava.

Po vltavských vlnách lze pořad poslouchat každou sobotu a zpravidla poslední sobota v měsíci je věnována rozhovorům s hráči SOČRu, hostujícími umělci, skladateli a dalšími osobnostmi. Podcastem provází herečka a moderátorka Jana Trojanová.

První díl Taktovky s názvem Zapomenutá flétna i velká jména 97. sezony rozhlasových symfoniků  posluchače provede bohatou dramaturgií letošní, 97. koncertní sezony. O koncertních řadách v Rudolfinu, Betlémské kapli či galerii DOX se rozpovídal ředitel orchestru Jakub Čížek.

Jakub Čížek

Kromě vlastní koncertní činnosti rozhlasové symfoniky v této sezoně čeká účast na několika českých festivalech a také zájezd do Japonska. Jakub Čížek dále v podcastu prozrazuje, co obnáší jeho práce pro orchestr a jak odolává stresu.

V druhé části se u mikrofonu potkáte s dlouholetým členem SOČRu, sólo flétnistou Mariem Mesany. Ten poodhalí nejednu vtipnou příhodu ze života profesionálního hudebníka, zavzpomíná na zážitky ze zájezdů a představí řadu komorních koncertů konaných ve Studiu 1.

Podcast Taktovka pravidelně vysílá stanice Český rozhlas Vltava a lze ho poslouchat v aplikaci můjRozhas, Spotify a na dalších platformách.

První díl podcastu si můžete zde:

https://www.mujrozhlas.cz/taktovka/zapomenuta-fletna-i-velka-jmena-97-sezony-rozhlasovych-symfoniku

autor: SOČR
Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu