S Adamem Plachetkou na strhující vlně muzikálu!

29. listopad 2021

Na pátek 22. dubna pro vás SOČR připravil atraktivní koncert ve Foru Karlín: Na Broadway s Adamem Plachetkou II. Večer skvostných muzikálových melodií v podání prvotřídního basbarytonisty, sólisty Vídeňské státní opery, strhl nejen milovníky daného žánru. Již podruhé interpreti propojili svébytné hudební světy. Dirigoval Robert Jindra.

Jednoho z našich nemnoha světově úspěšných operních pěvců, basbarytonistu Adama Plachetku, lákal muzikál už dlouho. Když v roce 2017 vydal CD s názvem Impossible Dream, na kterém si za doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu a dirigenta Tomáše Netopila zazpíval největší broadwayské hity padesátých a šedesátých let, snadno přesvědčil i velmi skeptické posluchače, že má k tomu žánru stylově i svým přirozeným naturelem opravdu blízko.

Čajkovského Houslový koncert v podání Jana Mráčka, 22. února 2021, Robert Jindra

Nahrávka i její koncertní podoba v pražském Fóru Karlín sklidily zasloužený úspěch, a bylo tedy jen otázkou času, kdy Adam Plachetka na pomyslnou Broadway znovu zavítá. A stalo se tak dne 22. dubna 2022, kdy se pachatelé – neboli pěvec spolu s rozhlasovým orchestrem – opět vrátili na místo činu. Dirigoval Robert Jindra, a návštěvníci si užili i další písně z děl tvůrců, působících ve světě hudebního divadla od dvacátých let dvacátého století až do současnosti.

Večer přinesl slavné písně z muzikálů Music Man, The Sound of Music, Singing in the Rain, My Fair Lady, The King and I, Grease, Les Misérables Beauty and the Beast , Jesus Christ Superstar, Miss Saigon Tanz der Vampire, Jekyll and Hyde či Spamalot.

autor: SOČR
Spustit audio

Související

CD SOČRu v e-shopu