SOČR s Janem Kučerou na Rozhlasovém podzimu

15. září 2009

11. září 2009 vstoupil do života Mezinárodní hudební festival Rozhlasový podzim. Specifikem projektu je prezentace evropských rozhlasových těles a šíření jejich koncertů prostřednictvím rozhlasových stanic sdružených do Evropské vysílací unie (EBU). Jde o zásadní krok k dalšímu rozšíření aktivit Českého rozhlasu v oblasti pořádání koncertů a zároveň k prohloubení vztahů mezi jednotlivými členy EBU na poli klasické hudby.

I když je pořadatelem festivalu Radioservis, vydavatelství Českého rozhlasu, můžeme vnímat jako svým způsobem hostitele rovněž Symfonický orchestr Českého rozhlasu. V prvním ročníku náleží rozhlasovým symfonikům dva z celkem pěti večerů ve Dvořákově síni Rudolfina.

V sobotu 19. září uvedou v čele se svým dirigentem Janem Kučerou symfonickou báseň Vítězslava Nováka O věčné touze, 2. klavírní koncert Bohuslava Martinů se sólistou Pavlem Kašparem a Čajkovského 5. symfonii e moll.

Záznam koncertu nabídne Český rozhlas 3 - Vltava v pondělí 21. září od 20.00 hodin.

(Se SOČRem a jeho šéfdirigentem Vladimírem Válkem se pak návštěvníci Rozhlasového podzimu setkají ještě na závěrečném večeru ve středu 30. září. O detailech Vás budeme informovat.)

Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu