SOČR vstupuje do 96. koncertní sezony s novým šéfdirigentem Petrem Popelkou

27. květen 2022

Do nové éry vstoupí rozhlasoví symfonikové od září 2022, kdy se jejich uměleckého vedení ujme Petr Popelka, jeden z nejinspirativnějších mladých dirigentů.

Je pro mě velikou ctí se stát součástí dlouhé historie Symfonického orchestru Českého rozhlasu, orchestru, který tak neodmyslitelně patří ke špici české kultury. Evropská tradice rozhlasových hudebních těles je něco, na co můžeme být pyšní a co si zaslouží, aby bylo neustále rozvíjeno a udržováno, jako důležité kulturní dědictví! SOČR je ansámbl plný skvělých muzikantů, orchestr na světové úrovní a nesmírně se těším na všechny naše společné koncerty i koncerty všech hostujících umělců, kdy budeme hudební zážitky sdílet s naším publikem.
Petr Popelka

Premium

96. sezonu rozhlasových symfoniků uvede inaugurační kon­cert šéfdirigenta Petra Popelky P1, na kterém v Brahmsově Koncertu D dur zazáří také houslista Frank Peter Zimmermann.

Více informací a vstupenky ZDE.

Klasika v Rudolfinu

I v dalších projektech přivítá pan šéfdirigent hosty zvučných jmen, jako jsou violoncellista Jean-Guihen Queyras, klavírista Nicolas Hodges, nebo houslistka Patricia Kopatchinskaja. Pozoruhodné hudební chvíle slibuje právě cyklus R – Klasika v Rudolfinu. Tato koncertní řada nabízí 13 koncertních večerů plných hudby klasicko-romantického repertoáru i tvorby 20. století s pečlivě promyšlenou hudební dramaturgií a mimořádnými uměleckými osobnostmi. Večery vám zpříjemní přední čeští i světoví umělci, dirigenti a sólisté.

Více informací a vstupenky ZDE.

Komorní

Řadu K – Komorní tvoří čtyři večery v jedinečných prostorách Anežského kláštera. Své mistrovství tady předvedou vynikající hudebníci. Ke spolupráci jsou pozváni nejen renomovaní sólisté, ale v sólových partech se také představí hráči orchestru.

Více informací a vstupenky ZDE.

Nové horizonty

Unikátní a ojedinělé projekty vždy přináší koncertní řada N – Nové horizonty. V nové sezoně se těšte na projekt Mezi světy se stěžejními osobnostmi jazzové scény Jiřím Levíčkem a Tomášem Liškou, Sen noci svatojánské s okouzlující hudbou Václava Trojana, dirigentem Janem Kučerou a Petrem Štěpánkem coby vypravěčem a na další působivé setkání SOČRu s Concept Art Orchestra.

Více informací a vstupenky ZDE.

Studio 1

Touha nového šéfdirigenta Petra Popelky zůstat v kontaktu s instrumentální hrou a podnítit členy tělesa k dalším aktivitám na poli komorní hudby stála i za zrodem nové koncertní řady S ve Studiu 1 Českého Rozhlasu na Vinohradské 12, kde se v šesti večerech setkáte s dámami a pány ze SOČRu, tentokrát v nejrůznějších komorních ansámblech.

Více informací a vstupenky ZDE.

Předprodej abonentních i dílčích vstupenek na koncerty z cyklů P, N, S zahajujeme v pondělí 30. května. Jednotlivé vstupenky na koncerty řady R a K budou do prodeje uvolněny od 6. června.

autor: SOČR
Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu