SOČR zdolal tokijskou Suntory Hall a posvátnou horu Fuji

4. červenec 2013

4. července okouzlil Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod vedením svého šéfdirigenta Ondreje Lenárda publikum v tokijské Suntory Hall. Před zcela vyprodaným sálem zahrál Smetanovu Vltavu a Dvořákovu „Novosvětskou“. Jako sólista v Schumannově Koncertu pro klavír a orchestr a moll se představil miláček japonského publika, ruský klavírista Stanislav Bunin.

Reakce návštěvníků na Dvořákovu „Novosvětskou“ byla nebývale bouřlivá a spontánní. Obecenstvo si vynutilo dva přídavky z cyklu „Slovanské tance“ Antonína Dvořáka.

SOČR však zaznamenal na svém turné také jeden „nehudební“ úspěch. Ve dni volna, 3. července, zdolal „vrcholový tým“ ve složení Milan Muzikář (první fagot) a Jaroslav Bohdal (první housle) za silné podpory kolegů Petra Frída (trombon) a Aleše Fialy (první housle) vrchol posvátné hory Fuji v nadmořské výšce 3776 m n. m., a to za velmi nepříznivého počasí, v mlze, vichřici a vydatném dešti.

SOČR završí své koncertní turné po Japonsku třemi koncerty. 5. července vystoupí v Nagoji, o den později ve Fukuoce a 7. července ve městě Oita. Do České republiky se vrací v pondělí 8. července.

Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu