Vychází nové CD Markéty Foukalové a Martina Brunnera Svou chvíli

7. červen 2022

V červnu vyšlo u Animal Music nové album zpěvačky Markéty Foukalové a pianisty Martina Brunnera. Jde o živou nahrávku z koncertu Jazz Poetry uskutečněného 10. 2. 2022 v pražském prostoru DOX+, na němž byl za doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu uveden ve světové premiéře Brunnerův cyklus zhudebněných básní Věry Koubové Svou chvíli. SOČR řídil Marko Ivanović a spolu s oběma hlavními protagonisty vystoupil ještě hráč na Fender piano Vít Křišťan.

CD Markéty Foukalové a Martina Brunnera Svou chvíli

Prostřednictvím cyklu Svou chvíli se k posluchačům poprvé dostává básnická tvorba Věry Koubové, známé a respektované překladatelky, která ovšem své básně oficiálně nepublikuje. Pro Martina Brunnera se staly klíčovou inspirací při komponování. Klasické obsazení symfonického orchestru ozvláštňuje elektrické piano Fender Rhodes, na které hraje Vít Křišťan. „Rhodes má krásnou barvu, která se skvěle doplňuje s klavírem, dalším důvodem jeho přidání do partitury byl samotný Vítek Křišťan. Je to výtečný muzikant, kterého mám moc rád, ale se kterým jinak nemám příležitost si zahrát, protože jsme oba klavíristi,“ vysvětluje Martin Brunner.

Videoklip k písni Světlo za mřížemi v komorní podobě piano-zpěv.

Album Svou chvíli je druhou živou nahrávkou propojující jazz a symfonickou hudbu, kterou Animal Music vydává ve spolupráci s Českým rozhlasem. Nahrávky prošly postprodukční úpravou a mixem ve studiu Sono Records. Autorem grafického návrhu obalu CD je Aleš Najbrt. Album vychází na CD a digitálně a bude v prodeji v e-shopu Animal Music, v distribuční síti společnosti Supraphon a dostupné na celosvětových streamovacích platformách.

Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu