Kuchař a odborný poradce v gastronomii. Absolvoval hotelovou školu v Mariánských Lázních, poté pracoval více než třicet let v gastronomii, hotelnictví a odborném školství.
Od roku 2003 přiravuje pro posluchače Českého rozhlasu České Budějovice pořad Kuchařské čarování s pravidelnou porcí inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření
Všechny články
-
Letní ovoce v kuchyni
Jak využít letní ovoce v kuchyni, probere ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. Samozřejmě nabídne recept na ovocný koláč, ale chybět nebudou ani jiné pochutiny.
-
Letní ovocné hity: osvěžující sorbet a dezert flameri
Ovocné sorbety v létě letí. Skvěle osvěží a navíc jsou zdravé. Sorbet je vlastně ovocná zmrzlina nebo chladivý zmrzlinový nápoj. Doporučuje se podávat po hlavním pokrmu.
-
Inspirace z italské kuchyně
Veskrze italské je tentokrát Kuchařské čarování Petra Stupky. Nabídne recepty na tradiční italské gnocchi, těstoviny i sladkou smetanovou tečku.
-
Pravé italské risotto
Když jede kuchař Petr Stupka na dovolenou, vždy tam i vaří. Stačí nakoupit místní suroviny a dobrota je na stole. Přivezl tak inspiraci třeba na pravé italské rizoto.
-
Alpská kuchyně, zvláště pak tyrolská
Jak uvařit špecle, a to hned na několik způsobů, poradí ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Dále připraví speciální kaspressknödel a nakonec kaiserschmarrn s jahodami.
-
Přílohy ke grilovanému masu a dobroty z jahod
Inspiraci na salsy, dipy a další přílohy ke grilovanému masu nabídne ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Poté obrátí pozornost k typickému červnovému ovoci, jahodám.
-
Jak využít jahody? Bublanina, jahodový dort s tvarohem, tartar, osvěžující koktejly
Jahody jsou symbolem začínajícího léta a také blahodárným zdrojem síly a energie. Pomáhají mimo jiné očistit tělo od jedovatých látek a zmírnit některé obtíže při trávení.
-
Tipy a fígle pro letní grilování
Kulinář Petr Stupka se v Kuchařském čarování znovu zaměří na letní grilování. Nabídne tipy na své oblíbené speciality – grilbagetu, mletá masa, ovoce na grilu a další.
-
Doplňky ke grilovanému masu – salsa, dipy, cibulové čatní, bylinkové máslo
Šťavnaté maso z grilu patří v létě k nejoblíbenějším pokrmům. Čím ho ale na talíři doplnit? Petr Stupka nabízí několik tipů. Nebojte se také zapojit vlastní fantazii.
-
Několik originálních námětů na grilování ryb, mletých mas i steaků
Kuchařské čarování tentokrát bude grilovací. Kulinář Petr Stupka nabídne několik originálních námětů na přípravu ryb, mletých mas i steaků a k tomu všeliké fígly a triky.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »